Najväčším dobrom je žiť podľa prírody!

Z kuchyne poľovníka

 
GULÁŠ Z DIVIAKA
 
Ingrediencie:
 
2 kg diviačej lopatky, 1 kg cibule, 0,5 kg zemiakov, 300 g diviačej (bravčovej) masti, 0,7 l pohár leča, 2 lyžice drvenej rasce, 2 lyžice horčice, 2dcl červeného polosuchého vína, 1 dcl piva, 10 lyžíc červenej mletej papriky, 2 lyžice gulášového korenia, 2 lyžice mletých lesných húb, 2 hlavičky cesnaku, 2 lyžice majoránu, 5 lyžíc Maggi classik, 5 kociek masoxu, soľ, čierne korenie a chilli podľa chuti.
 
Postup:
 
Mäso si odblaníme, umyjeme, nakrájame na kocky. Do misky si pretlačíme 5 strúčikov cesnaku, rozmiešame s trochou mletého čierneho korenia a trochou soli, pridáme 5 lyžíc Maggi , 2 lyžice gulášového korenia a 2 lyžice horčice. Zmes vylejeme na mäso, dobre premiešame a necháme odstáť 12-24 hodín v chladničke.
 
Keď je mäso odležané, na drobno si nakrájame cibuľu, ktorú orestujeme do sklovita na masti, pridáme rascu, 3 lyžice mletej papriky a v rýchlosti speníme do červena a pridáme mäso, pozor, aby paprika neprihorela a nezhorkla!!!, mäso v hrnci premiešame a pridáme zvyšnú mletú papriku, dobre premiešame, zalejeme červeným vínom, chvíľku dusíme, mäso pustí šťavu, pridáme lečo a dusíme cca pol hodinu, potom zalejeme cca 2 l vriacej vody, v ktorej máme rozpustený masox, pridáme mleté huby a mäso varíme do polomäka, pridáme pivo, pretlačený zvyšný cesnak a chilli, včas dáme nakrájané zemiaky. Pred dovarením zemiakov pridáme podrvený majorán a môžeme zahustiť postrúhanými zemiakmi. Silu vývaru, hustotu, slanosť a pikantnosť je možné regulovať pridávaním po troške vriacej čistej vody až do požadovanej chuti. Guláš má znamenitú chuť až po cca 12 hodinách odstátia v chlade a opätovného zohriatia pre konzumáciu!!!
 
DOBRÚ CHUŤ!!!    
 
 
 
PEČENÉ REBIERKA
 
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt pečené rebrá
 
Ingrediencie:
 
1 kg rebier z diviaka, 1 hlavička cesnaku, 1 lyžička drvenej rasce, 2 lyžice Maggi, 4 lyžice horčice, 2 lyžičky mletej červenej papriky, 1 dcl bieleho vína(najlepšie sladké),10 dkg slaniny v plátkoch, soľ a čierne korenie podľa chuti
Dresing na ľadový šalát: kyslá smotana, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie...
 
Postup:
 
Cesnak, rascu, Maggi, horčicu, soľ a čierne korenie zmiksujeme do hladkej hmoty. Rebrá umyjeme, necháme odtiecť a celé namarinujeme hrubou vrstvou vopred pripravenej marinády. Rebrá prikryjeme a dáme do chladničky na 24 hodín. Po odležaní na rebrá navrstvíme na husto plátky slaniny, rebrá podlejeme 1 dcl bieleho vína a pečieme zakryté domäka, na konci odokryjeme, jemne slaninku zapečieme a podávame s posekaným ľadovým šalátom premniešaným s dresingom z kyslej smotany, cesnaku, korenia a soli, prípadne s opečenými zemiakmi.
 
DOBRÚ CHUŤ!!!
 
 

© 2014 Všetky práva vyhradené.

Vytvorte si web stránku zdarma!Webnode